هیئت دانش آموزی ربَّ العالمین
هیئت دانش آموزی ربَّ العالمین (استان اصفهان) وابسته به مجتمع آموزشی ولایت
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان هیئت دانش آموزی ربَّ العالمین(استان اصفهان) و آدرس rabbalalamin.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 

 

 

 

این جمعه ها که ختم به مختار میشود

بدجور دل ، طالب دیدار می شود

ای منتقم بیا که به عالم نشان دهیم

شیعه عزیز است و جز او خوار می شود . . .

.

.

.

وقتی میگیم خدا کند که بیایی

شاید او می فرماید خدا کند که بخواهید . . .

.

.

.

روی تو را ز چشمه نور آفریده اند / لعل تو از شراب طهور آفریده اند

خورشید هم به روشنی طلعت تو نیست / آیینه تو را ز بلور آفریده اند

پنهان مکن جمال خود از عاشقان خویش / خورشید را برای ظهور آفریده اند . . .

.

.

.

ای آخرین توسل سبز دعای ما

آیا نمیرسد به حضورت دعای ما؟

شنبه،دوباره شنبه، دوباره سه نقطه چین…

بی تو چه زود میگذرد هفته های ما

.

.

.

منتظرم منتظرم مسافرم زود برسه

یه صبح جمعه تو دعا مهدی موعود برسه

.

.

.

ما مست علوفه ایم، مردن بهتر / بی برگ و شکوفه ایم، مردن بهتر

از غیبت طولانی تان شد معلوم / ما مردم کوفه ایم، مردن بهتر . . .

.

.

.

لحظه لحظه بوى ظهور مى آید / عطر ناب گل حضور مى آید

سبز مردى از قبیله عشق / ساده و سبز و صبور مى آید . . .

.

.

.

تو امام عصری و عصر جمعه های من این همه دلگیر!

گنهم چیست که در مرداب خویش افتاده ام گیر . . .

.

.

.

به یاد او همه غم ها ز سینه دور شود

دلم به رغم سیاهیش غرق نور شود

همیشه منتظرش بودم ای خدا مپسند

که بعد مردن ما جمعه ی ظهور شود . . .

.

.

.

من برای آمدنت ای تک سوار گل دل را پر پر

قران به سر گرفته فریاد کنان باز نوحه سر می کنم

اشک چشمم اگر کم است برایت دلم را آب میکنم . . .

.

.

.

تا نقش تو هست نقش آیینه ما

بوی خوش گل نشسته در سینه ما

در دیده بهار جاودان می شکفد

با یاد تو ای امید دیرینه ما . . .
.

.

.

یک روز نسیم خوش خبر می آید

بس مژده به هر کوی و گذر می آید

عطر گل عشق در فضا می پیچد

می آیی و انتظار سر می آید . . .

.

.

.

ماندیم به داغ انتظارت، مددی

ما و غم ودرد بی شمارت، مددی

دلخسته از این غمی که در ریشه ماست

در آرزوی فجر بهارت، مددی

.

.

.

ای راحت دل، قرار جانها برگرد

درمان دل شکسته ما، برگرد

ماندیم در انتظار دیدار، ای داد

دلها همه تنگِ توست آقا برگرد . . .

.

.

.

دل از ما برد و روی از ما نهان کرد

خدایا با که این بازی توان کرد

تا کسی رخ ننماید نبرد دل ز کسی

دلبر ما دل ما برد به ما رخ ننمود . . .

.

.

.

عصریست غریب و آسمان دلگیر است

افسوس برای دل سپردن دیر است

هر روز بـهان ه ای گرفتیم و گذشت

عیب از من و توست عشق بی تقصیر است . . .

.

.

.

نگاه کن به قلب من که سرخ از غرور توست

نگاه کن به چشم من، به راه تا عبور توست

نگاه کن به جان من، در انتظار جمعه ای ست

که وعده داده اند و گفته اند ظهور توست . . .

.

.

.

خیمه نشین فاطمه دلم برات پر میزنه

اسم قشنگت آقا جون هر تپش قلب منه

دلم برای دیدنش می گیره از من بهونه

ندبه می خونم دوباره با اشکای دونه دونه . . .

.

.

.

گر پرده زرخ باز نماید مهدی(عج)

از خلق جهان دل برباید مهدی(عج)

ای شیعه چنان منتظر مولــی باش

گویی که همین جمعه بیاید مهدی(عج) . . .

.

.

.

جمعه یعنی یک غروب وعده دار / وعده ترمیم قلب یاس زار

جمعه یعنی مادر چشم انتظار / درهوای دیدن روی نگار

جمعه یعنی یه سماء دلواپسی / می شود مولا به داد ما رسی . . . ؟

.

.

.

صبح بی‌تو رنگ بعد از ظهر یک آدینه دارد / بی‌‌تو حتی مهربانی حالتی از کینه دارد

بی‌تو می‌گویند تعطیل است کار عشقبازی / عشق اما کی خبر از شنبه و آدینه دارد

تعجیل در فرجش صلوات

.

.

.

یکی ازجمعه ها جان خواهد آمد / به درد عشق درمان خواهد آمد

غبار از خانه های دل بگیرید /که بر این خانه مهمان خواهد آمد . . .

(اللهم عجل لولیک الفرج)

 

 

 

[ پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:46 ] [ محمد طلایی ]

مروری بر آنچه در نمایشگاه کتاب گذشت

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درحالی روز پایانی خود را می گذراند که حواشی جالبی را پشت سر گذاشته است.آنچه درپی می خوانید حاصل گشت و گذارخبرنگار حوزه در نمایشگاه کتاب است.

یادآوری

ماه ارديبهشت که می آید نسيم کتاب مشامت را نوازش مي کند چراکه این ماه بهارکتاب و کتاب خوانی است. یادم می آید زمانی که درنشست خبری برپایی نمایشگاه بیست و هفتم بودم جناب آقای صالحی معاون محترم فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نکات زیبایی درخصوص این نمایشگاه پرداخته و عنوان کرد که تمهیدات لازم برای اسلامی شدن نمایشگاه اندیشیده شده، نمایشگاه کتاب محل عرضه فرهنگ است نه مد و لباس.

همان موقع امیدوارشدیم امسال که توسط رهبرفرزانه انقلاب مزین به نام فرهنگ و اقتصاد شده و با توجه به تاکید معظم له به اولویت فرهنگ درجامعه، درنمایشگاه بیست وهفتم دیگرشاهد ناهنجاری های فرهنگی و دهن کجی های برخی افراد به شئونات و ارزش های دینی نیستیم

اما متاسفانه دوباره ردپای فرهنگ منحط غربی در چهره این بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشوراسلامی مان رخ نمود و دوباره شاهد ناهنجاری هایی درنوع پوشش ها و عدم رعایت حجاب ودیگرشئونات ازسوی برخی افراد غرب زده بودیم .

عرضه حدود 400 هزارعنوان کتاب

راهروهای پرازدحام متروی شهید بهشتی حکایت ازعلاقه زیاد مردم فرهنگ دوست وفرهنگ پرورما به کتاب دارد، محوطه را طی کرده و وارد راهروهای نمایشگاه شدم. جای تان خالی.این جا غلقله ای برپاست، نمایشگاه امسال در فضایی به وسعت 125 هزار متر مربع برپا شده و حدود 3 هزار ناشر داخلی و خارجی با بیش از398 هزارعنوان کتاب در4هزار و 500 غرفه درسالن شبستان و محوطه اطراف آن حضوردارند.

دربخش بین الملل ناشران بسیاری از کشورهای آلمان، فرانسه، ترکیه ، ژاپن، ونزوئلا ، مکزیک ، روسیه ، قطر، سوریه ، کویت ، عمان ، لبنان ، آذربایجان ، ارمنستان و چین در این نمایشگاه حضور دارند و افغانستان به دلیل قرابت نزدیک با زبان فارسی میهمان ویژه ماست.

حضور نه چندان پر رنگ حوزویان

در چند روزی که به نمایشگاه تردد داشتم ،حضورحوزویان چندان ملموس نبود، البته شایدهم من زیاد دقت نکرده بودم،اما اولین نکته ای که امروز به محض ورود توجهم را جلب کرد حضور برخی  طلاب و روحانیون  در راهروهای نمایشگاه است که درحال بازدید ازغرفه ها و خرید کتاب های مورد نظرشان هستند به آرامی نزدیک چند نفرشان رفتم و در خصوص وضعیت نمایشگاه با آنها گپ و گفتی داشتم.

 کتاب چاپ می شود اما کار فرهنگی نه !

حجت الاسلام والمسلمین مسعود حاجی ابراهیمی مدیربرنامه و محصولات بعثه مقام معظم رهبری در گفت و گویی کوتاه با خبرنگار حوزه با انتقاد از عدم خروجی مطلوب در مباحث فرهنگی گفت: درکشورما کتاب زیاد چاپ می شود ولی کارفرهنگی نمی کنند.

وی ادامه داد: کارفرهنگی باید خروجی داشته باشد و تغییر رفتار را ببینیم، گونی گونی کتاب چاپ کنیم و فقط کتاب هایمان زیادتر می شود، اگرقرار است این کتاب ها تاثیر داشته باشد باید در رفتار و گفتارمان دیده شده و ظهور و بروز کند.

حاجی ابراهیمی تصریح کرد: رفتارهای امروزما با رفتارهای سال گذشته تغییری نکرده پس کار فرهنگی نه درعرصه خرد و نه کلان انجام نشده است.

به مد و لباس بیشتر توجه می شود تا کتاب

درکنارغرفه پاسخ گویی به سئوالات حوزه علمیه حجت الاسلام سید حسین طباطبایی از روحانیون وزارت دفاع به همراه دوست طلبه اش درارزیابی نمایشگاه کتاب امسال به خبرنگارما گفت: امسال به فرموده ولی امر مسلمین سال فرهنگ و اقتصاد نامیده شده ،اما درنمایشگاه کتاب که محل عرضه فرهنگ است بهتربود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بیشتری به ساماندهی فرهنگی و اهتمام خاصی به رعایت شئونات اسلامی درمحیط نمایشگاه می کرد.

وی افزود: قرار بود تعدادی ازهمکاران و سربازان را به نمایشگاه بیاورم،اما ازتصمیمم منصرف شدم چون دراین نمایشگاه به جای تبلیغ برای کتاب هایی که به پیشبرد فرهنگ کشورکمک کند، بیشتر به مد و لباس توجه می شود واین قطعا تاثیرات منفی ای را برای همکارانم دارد.

حجت الاسلام طباطبایی درپایان با انتقاد ازعدم رعایت حجاب درنمایشگاه بیست وهفتم کتاب اظهارداشت: ضروری بود مسئولان حداقل تمهیداتی را برای رعایت شئونات اسلامی اعمال می نمودند، حتی خانم هایی که در غرفه های عرضه و فروش کتاب حضوردارند رعایت حجاب اسلامی و شئونات لازم را نمی کنند.

حوزه حضورفعال تری داشته باشد

حجت الاسلام صفاری دیگر طلبه است که هم صحبت ما شد و درخصوص ترویج مصرف گرایی درنمایشگاه به خبرنگارحوزه گفت: اگر قرار است کار فرهنگی کنیم بهتر است متمرکز و با برنامه ریزی مدون کارکنیم، دراین نمایشگاه آنچه بیشتر به نظر می آید ترویج فرهنگ مصرف گرایی است که در گوشه گوشه ی این محل موج می زند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به مقوله فرهنگ یادآورشد: جای آن داشت ما درمدیریت جهادی عرصه فرهنگ درهمین نمایشگاه کارمنسجم می کردیم ،چون نهادهای فرهنگی که موظف به ارائه کار فرهنگی هستند حضور ملموسی ندارند و جای آن دارد که حوزه های علمیه در این مقوله ها ورود وحضوربیشتری داشته باشند.

با رضایت مندی فاصله داریم

دربازدید ازغرفه بوستان کتاب نیز حجت الاسلام و المسلمین سید جمال الدین میر رفیع تبار مدیر روابط عمومی دفترتبلیغات اسلامی قم درگفت و گو با خبرنگارحوزه با اشاره به حضورموفق ناشران حوزوی دربیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: نشریات حوزوی نسبت به سال های گذشته حضورفعال تری دارند ولی هنوزجای کار دارد.

وی ادامه داد: استعداد حوزه روزبه روزبالاتر رفته و به حمدالله نسبت به علوم نوین و رشته های کلامی، قرآنی وحدیثی اشراف کامل ازخود نشان می دهد اما هنوزبا رضایت مندی فاصله زیادی داریم.

حجت الاسلام میررفیع تبارتصریح کرد: نمایشگاه کتاب جایگاه ومحلی برای ارائه و عرضه فرهنگ به شمار می رود ،چون درطول سال تنها درچنین ایامی است که فرهنگ های متعدد ازاقصی نقاط کشور دریک جا جمع می شوند و لذا دراین محفل بزرگ فرهنگی زمینه برای حضورپررنگ حوزه ها فراهم است تا حوزویان در راستای رسالت خطیرخود به ویژه درمقوله فرهنگ و بحث حجاب ایفای نقش نمایند.

وی درپایان اظهارامیدواری کرد با برنامه ریزی بهتر و هماهنگی منسجم تر با وزارت ارشاد، سال های بعد شاهد برگزاری بهتر و مطلوب تر این رخداد عظیم فرهنگی درجامعه وکشوراسلامی مان باشیم.

با کارفرهنگی می توان جوانان را هدایت کرد

حجت الاسلام و المسلمین آذرگون هم که خود ازناشران کتب دینی و مؤلف 11 عنوان کتاب است، با مثبت ارزیابی کردن حضورحوزویان در سلسله نمایشگاه های بین المللی کتاب اظهارداشت: حضورحوزه ها و روحانیون و اساتید بزرگوارمدارس علمیه درنمایشگاه های کتاب همیشه مطلوب بوده و امسال هم نسبت به سنوات قبل بهترشده است.

وی گفت: حوزویان ازجمله افرادی هستند که همواره دغدغه کارفرهنگی با خمیرمایه دینی برای مردم و به خصوص جوانان دارند و لذا درچنین محیط های فرهنگی همیشه حضوری فعال داشته و دارند.

آذرگون با اشاره بازدیدی که دوسال قبل آیت الله سیداحمد خاتمی ازنمایشگاه کتاب داشتند یادآورشد: ایشان آن موقع درپاسخ به دغدغه های مطرح شده برای رعایت شئونات اسلامی گفتند که یا مرد وزن جدا شوند و یا کسانی برای امربه معروف و نهی ازمنکرو رعایت حجاب اسلامی درسطح نمایشگاه حضورداشته و تذکرات لازم را بدهند.

این ناشرکتب حوزوی درپایان با انتقاد شدید ازعدم رعایت شئونات اسلامی و حجاب توسط برخی بازدید کنندگان و یا غرفه داران گفت: متاسفانه این امر فضای فرهنگی بسیاربدی را به وجود می آورد، البته بیشترافراد به ویژه جوانان مستعدند وبا تذکرو کار فرهنگی هدایت می شوند.

استقبال ازغرفه های پاسخ گویی حوزه

غرفه پاسخ گویی به سئوالات و شبهات که به همت حوزه علمیه قم درمحل هردو ورودی متروهای شهید بهشتی و مصلی برپا گردیده درمحوطه بیرونی نمایشگاه رخ می نمایاند. علیرغم جای نامناسب آن، به محض ورود با دختران و پسرانی مواجه شدم که ظاهرا مدت زیادی درصف انتظار طرح مشکل و سئوال خود نشسته اند.پشت میزها شلوغ است و روحانیون کارشناس با صبر و حوصله و با دقت به سئوالات گوش داده و با رویی باز و چهره ای گشاده پاسخ های مناسب و جامعی را به مخاطبان ارائه می کنند. خوب که دقت می کنم لبخند رضایت مراجعان وقت خروج ازغرفه حکایت از کار ارزشمند  طلاب و رو حانیون دارد. کارشناسان خبره این مراکزپاسخ گویی ازابتدای صبح تا انتهای ساعت کارنمایشگاه پرشورونشاط و با روحیه ای انقلابی وخستگی ناپذیربه دنبال رفع دغدغه ها و کمک وهدایت جوانانی هستند که آینده سازان فردای این مرزوبوم می باشند.

تعداد کم غرفه های مراجع عظام تقلید

درمحوطه سالن شبستان نمایشگاه تنها چندغرفه متعلق به دفاترمراجع عظام تقلید وجود دارد که جا دارد درسنوات آینده نسبت به توسعه فضای این غرفه ها،تجهیزبیشتر،حضورفعال ترو تعدد آن ها توجه بیشتری گردد.

رونمایی کتاب تاریخ مصور زندگی امام (ره)

"دائره المعارف مصور تاریخ زندگی امام خمینی (ره)" نوشته جعفرشیرعلی‌نیا که از سوی انتشارات سایان منتشر شده، تنها کتابی است که درطول تاریخ سی وپنج ساله انقلاب اسلامی با این نحوه نگاشته شده است. دراین کتاب زندگی و سیره حضرت امام خمینی(ره) بنیان گذارنظام مقدس جمهوری اسلامی درقالب سرفصل های متعدد به همراه تصاویرنایاب و منتشرنشده ای از معظم له درمقاطع مختلف قبل و بعد ازانقلاب تا زمان ارتحال ملکوتی ایشان ارائه شده و اثری فاخر و درخورتحسین می باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین زائری در مراسم رونمایی از این کتاب ارزشمند درسرای اهل قلم نمایشگاه کتاب گفت: نوشتن دائره المعارف درباره زندگی امام خمینی(ره) برخلاف تصورعموم مردم، کار چندان ساده‌ای نیست و پس از گذشت بیش از 30 سال از تاریخ انقلاب هنوز کار درخوری درباره امام خمینی و نقش و تاثیر ایشان بر تاریخ معاصر ایران نوشته نشده است.ازاین ‌روکتابی که شیرعلی‌نیا نوشته و گردآوری کرده و از سوی نشرسایان منتشر شده، کار بی‌نطیری است و چه خوب که یک ناشر خصوصی چنین کرده است.

محرومیت 13 ناشر از حضور در نمایشگاه بعدی

طبق اعلام کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران، درمدت برگزاری نمایشگاه، در بخش ناشران داخلی 20 مورد رأی صادر شده و دلیل تخلفات انجام شده، هم عمدتاً ناظر بر ارائه کتب سایر ناشران، ارائه کتب بدون مجوز نشر و یا بدون مجوز اعلام وصول بوده و یا کتاب‌هایی که سال انتشار آنها به قبل از سال 87 برمی‌گردد، است.همچنین براساس همین اعلام، 13 ناشر از حضور تمامی نمایشگاه‌های استانی کتاب در سال 93 و نیز از حضور در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در سال 94 محروم شدند و 7 ناشر دیگر به تذکر، توبیخ و درج تخلف در پرونده و همچنین جمع‌آوری آثار غیرمجاز از غرفه محکوم شدند. گفتنی است کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران اعلام کرده دوازده عنوان کتاب از 4 ناشر که عمدتاً از بخش ناشران عمومی هستند، جمع‌آوری شده است.

جولان کتب ممنوعه در نمایشگاه

یکی ازحواشی نمایشگاه بیست و هفتم ،اختصاص غرفه ای به انتشارات حقیقت وابسته به دراویش گنابادی وعرضه کتاب های این فرقه در نمایشگاه نموده است. خبررسیده است کتاب "تنبیه النامین" تالیف سلطان محمود گنابادی از جمله کتاب هایی است که در این غرفه عرضه شده است.همچنین فروش کتب مارکسیستی و نویسندگان چپ گرا در انتشارات مس نیز از دیگر حواشی انحرافی نمایشگاه بیست و هفتم است.

کتابی با عنوان زن، رهایی از وابستگی به مردان در نمایشگاه عرضه شده  که عنوان این کتاب از شعار زنان فمینیست آسمانی گرفته شده است.غرفه نشر ققنوس هم اقدام به عرضه کتابی کرده که نویسنده در این کتاب به ساحت رزمندگان دفاع مقدس توهین های فراوانی را روا داشته است

عدم حضور ولی امرمسلمین درنمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی ازنکات مهم این نمایشگاه عدم حضورمقام معظم رهبری مطابق سنوات قبل درنمایشگاه بیست وهفتم است که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه رونمایی از چاپ دوم کتاب "خاطرات علی جنتی"که از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سرای اهل قلم برگزار شد در پاسخ به سوالی درباره چرایی عدم حضور مقام معظم رهبری درنمایشگاه کتاب گفته است که "رییس دفتر ایشان، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی در روزهای گذشته با حضور درنمایشگاه به این نکته اشاره کردند که ایشان به دلیل مشغله های زیاد نتوانسته اند ازنمایشگاه کتاب باز دید به عمل آ ورند.

کلام آخر

بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار"کتاب، بهشت دانایی"  در حالی با حضور گسترده و استقبال مردم ما روبرو شد که نشان از فرهنگ دوستی عمیق و ریشه ای ایرانیان و الفت نا گسستنی آن ها با کتاب و کتاب خوانی دارد.

به نظرمی‌رسد با توجه به این که امسال توسط رهبرعظیم الشان انقلاب به سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری شده و معظم له فرهنگ را بر اقتصاد اولی دانسته اند، دولت محترم و به خصوص متولیان فرهنگی کشورباید با تجدیدنظردررویکرد های فرهنگی، پاسخی عملی و درخوربه دغدغه‌ های رهبرمعظم و فرزانه انقلاب و مردم متدین ایران اسلامی ارایه کند

[ دو شنبه 22 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:24 ] [ محمد طلایی ]

مقدمه :

اعتکاف چیست؟

هرگز نمی توان ارزش همه زمانها را برابر دانست، چنان که نمی توان همه مکانها را برابر شمرد. برخی زمانها و مکانها ارزشی والا دارند. ماه رجب ارزشمند است، ماه سلوک و زدودن زنگارهای شیطانی از آیینه دل است؛ ماه ولایت و برافروختن چراغ معرفت در شبستان وجود است؛ ماه رجب گاهِ اعتکاف است. در این ماه، که هنگامه تحول است، عاکفان کوی دوست، با حضور در صحن و سرای دوست، پله های سلوک را پیموده و پله پله به خدا نزدیکتر می شوند. معتکف روزه اش، نمازش، حضورش در مسجد و دیگر اعمالش مایه تقرب است. در خانه دوست، سفره ایی از مغفرت و بخشایش گسترده شده و عاکف با صیقل روح و روان، زنگار گناه از دل می زداید و مهیای ضیافت بزرگ در ماه وصال می گردد. ماهی که عشاق از سفره پرفیض الهی، لقمه های راز بر می چینند و عطر قرآن از ژرفای دل بار یافتگان، مشام جان را می نوازد.

اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.                        

غفلت بد است در برخی موارد بدتر؛ جریان زمان در گذر است و با از دست دادن آهی ماند و افسوسی که به هیچ نیرزد. انسان دشمنی دارد در اوج حیله گری، با چنین دشمنی هوشیاری باید و سرعت در خیرات؛

زمان اعتکاف است. خالق مهربان قرب خلایق می طلبد. در فکر پرورش روح و روان انسان است و مقررات دینی را تشریع می کند. تنوع عبادات به دلیل نیازهای گوناگون انسانی است، هر عبادتی جوابگوی نیازی از اوست. نماز، زنگار غفلت از روان می زداید و صیقل روح و روان است. در روزه، پالایشگاه خلوص و نردبان صعود است. روزه دار پرواز در آسمان عبادت و عبودیت را می آزماید و آیینه قلبش را نورستان خدایی می کند. حج، شرکت در آزمون الهی و قطع تعلقات و دلبستگی دنیوی است. عبادات مالی؛ چون خمس و زکات و صدقات، دمیدن روح ایثار و گذشت در وجود آدمی است. اما اعتکاف، آمیزه ای از چند عبادت با فضیلت است.

روزه که خود عبادتی ارزشمند است شرط اعتکاف است. حضور در مسجد و خواندن نماز هم شرط آن است. عاکف سه روز در مسجد جامع مقیم می گردد و جز برای ضروریات، کوی دوست را ترک نمی گوید. خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید. اعتکاف عهد مودّت و میثاق مجدد با پروردگار است.

در فضیلت اعتکاف این بس که معادل طواف کعبه و همتای رکوع و سجود است. خدای منّان می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند."

اساساً ارزش آدمی را عملش می رساند. معتکف انسانی بزرگ و شریف است به اندازه شرافت و فضل عملش، مقدس اردبیلی یگانه زمان در علم و عمل در شرافت و فضیلت اعتکاف گوید: مبادا کسی گمان کند که اعتکاف مقدمه عبادتی دیگر است. کسی که با طهارت و در حال روزه در مسجد مقیم می شود و تعهد قربت در اعتکاف می نماید، این عمل عبادت است. اعتکاف عبادتی مستقل است به مثابه حج و عمره و روزه و نماز و هر عبادت مستقل دیگر.

و ایام بیض در پیش است زمان عرشی شدن فرشیان؛ اعتکاف با همه فضیلتش، زن و مرد را به خود می خواند، انسان را می خواند تا در دنیای های و هوی و دود و دم، معراج انسانیت را به تماشا بنشینیم. فرصت طلایی عمر در پیش است و ایام در گذر؛ پس همتی باید تا با حضوری سبز از همسفران کوی دوست بگردیم.

تعریف اعتکاف:

اعتکاف چیست؟

اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی (ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد. 

اهمیت اعتکاف:

اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است.  اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى ‏گیرد. اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است.  اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى ‏شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه‏ هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.  

اعتکاف در ادیان دیگر:

کسی به درستی نمی داند که این عبادت، از چه زمانی آغاز و کیفیت اجزا و شرایط آن در بدو شکل گیری چه چیزهایی بوده است.

با توجه به آیه 125 سوره بقره، می توان نتیجه گرفت که اعتکاف عملی بوده که در شریعت ابراهیم از مناسک و عبادات الهی محسوب می شده. و پیروان ایشان به این عمل مبادرت می ورزیدند و لذا ابراهیم و اسماعیل (ع) از طرف خداوند موظف شده بودند تا محیط لازم را برای برپایی این مراسم مهیا سازند. واگذاری این مسؤولیت خطیر به آنها، گواه بزرگی بر اهمیت عباداتی چون حج، اعتکاف و نماز در پیشگاه خداوند است.

حضرت موسی (ع) با آن که مسؤولیت سنگین رهبری و هدایت امت را به دوش داشت، برای مدت زمانی آنان را ترک و برای خلوت با محبوب خویش به خلوتگاه کوه طور شتافت. او در پاسخ به پرسش خداوند که فرمود: چرا قوم خود را رها کردی و با عجله به سوی ما شتافتی؟ عرض کرد: پروردگارا! به سوی تو آمدم تا از من راضی شوی (طه :83و84).

بیت المقدس از مکانهایی بود که همواره عده زیادی از انسانها، برای اعتکاف در آن گرد می آمدند و به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول می شدند. بزرگ این گروه، حضرت زکریا (ع) بود و از جمله کسانی که در امر اعتکاف سرپرستی می نمود حضرت مریم (ع) است. قرآن در این باره می فرماید: "وَ کَفّلَها زَکَریا کُلَّما دَخَلَ عَلَیها زَکَریا المِحرابَ وَجَدَ عِندَها رِزقاً؛ کفالت او (مریم) را زکریا بر عهده گرفت و هر زمان که به محل عبادت او می رفت برای او غذایی مهیا می دید (عمران:37)."

از قرآن مجید (مریم:16و 17) استفاده می شود که حضرت مریم (ع) آنگاه که به افتخار ملاقات با فرشته الهی نایل آمد از مردم بریده بود و در خلوت به سر می برد.

علامه طباطبائی می فرماید: گویا مقصود از دوری مریم از مردم، بریدن از آنان و روی آوردن به اعتکاف برای عبادت بوده است.

طبق روایات اهل سنت، در دوران جاهلیت هم عملی به عنوان اعتکاف در میان مردم رایج بوده است و مردم توسط این عمل به خدای خود تقرب می جسته اند.

اجداد پیامبر اسلام (ص) از پیروان دین حنیف به شمار می روند. اعتکاف در غارها و بیابانها و کوهها، به عده ای از این حنفاء نسبت داده شده است. آنان در جاهای خلوتی که از مردم دور بود به اعتکاف پرداخته و خود را در آن محبوس می کردند و جز برای نیازهای شدید و ضروری، از آن خارج نمی شدند و در آن اماکن به عبادت و تأمل و تفکر در هستی پرداخته و در جستجوی راستی و حقیقت بودند. آنها در آن اماکن خاموش و آرام مثل غار حراء، به عبادت مشغول می شدند.

پیامبر (ص) نیز مانند خود بر دین حنیف یعنی دین حضرت ابراهیم (ع) بود و عبادات متداول آن دین و از جمله اعتکاف را برپا می داشت.

قبل از بعثت حضرت محمد (ص) نیز غار حراء محل عبادت و راز و نیاز بود، حضرت رسول اکرم (ص) نیز به اعتکاف در آن مکان مشغول می شدند و در اندیشه سرنوشت بشریت فرو می رفتند.

 

ارکان اعتکاف:

اعتکاف چیست؟

ارکان عبادت یعنی اجزایی که اگر عمداً یا سهوا ترک شوند، آن عبادت باطل می شود. اعتکاف نیز ارکانی دارد که عبارت اند از 1) نیت؛ 2) توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف؛ 3 کمتر از سه روز نبودن اعتکاف؛ 4) روزه دار بودن معتکف در ایام اعتک

زمان اعتکاف:

اعتکاف در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند صحیح است، و بهترین زمان برای آن، ماه مبارک رمضان و مخصوصا در دهه آخر آن ماه می باشد.

نیت اعتکاف:

اعتکاف،همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت‏باشد و هر گونه ریا و خود نمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می‏کند.  در نیت اعتکاف،قصد وجه شرط نیست،یعنی لازم نیست قصد کند که اعتکاف واجب است‏یا مستحب. زمان نیت اعتکاف، وقت شروع اعتکاف است که شروع طلوع فجر می باشد و با استمرار نیت اول شب هم مانعی ندارد.اعتکاف را می توان به سه صورت به جای آورد. 1) برای خود ؛ 2) به نیابت از مردگان 3) به نیابت از زندگان

اگر اعتکاف را به نیابت از کسی که، از دنیا رفته به جای آورد، در این صورت اعتکاف را تنها به نیابت از یک نفر می توان انجام داد ولی اگر مقصود اهدای ثواب باشد می توان ثواب اعتکاف را به چند نفر، زنده یا مرده، هدیه کرد.

در مورد نیابت از شخص زنده، در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از فقها در درستی چنین اعتکافی، تردید کرده اند. در این صورت، هرگاه نایب، اعتکاف را به قصد رجا، یعنی امید به مطلوب بودن عمل نزد خدا، نه به عنوان عبادتی حتمی انجام دهد، مانعی ندارد.  

شرایط اعتکاف:

در صحت اعتکاف علاوه بر شرایط عامه تکلیف( ایمان، عقل و قدرت)، اموری شرط است:الف) قصد قربت ب) روزه: ج) سه روز روزه دار بودند. د) وقوف در  چهار مسجد: مسجد الحرام، مسجد النبی«ص»، مسجد جامع کوفه و مسجد بصره. ولی به قصد رجاء ( به امید پاداش) می توان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد. ه)اجازه شوهر و اجازه پدر و مادر و) پیوستگی اعتکاف 

محرمات اعتکاف:

اعتکاف چیست؟

 

1- پرداختن به امور جنسی به معنای وسیع آن: که شامل هر نوع بهره برداری شهوانی می باشد .

2- بوییدن عطر و هر نوع بوی خوش و گیاهان معطر به قصد لذت بردن

3- مجادله و مناقشه: حرمت جدال مربوط به اموری است که معتکف بخواهد فضل و برتری خود را به دیگران نشان دهد.

4- محرمات روزه: در حال روزه یعنی از طلوع تا غروب خورشید، که معتکف روزه می گیرد، باید از محرمات روزه نیز اجتناب نماید. بعضی از فقها محرمات احرام را بر معتکف مستحب دانسته اند.

 5- خرید و فروش

 

 

اعمال اعتکاف:

اعمال شب سیزدهم: اعمالی را باید در این شب انجام داد؛ از جمه آن ده رکعت نماز است که اگر به درستی به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است. در روایتی از پیامبر (ص) می خوانیم: « کسی که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بخواند؛ بدین گونه که در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره عادیات هم یک مرتبه و در رکعت دوم حمد یک مرتبه سوره تکاثر نیز یک مرتبه بخواند و بقیه رکعت ها را هم به همین نحو تمام کند، خداوند متعال گناهان او را می آمرزد و اگر عاق والدین هم باشد خداوند سبحان از او راضی می شود، و همچنین در قبر نکیر و منکر به او نزدیک نمی شوند و او را نمی ترسانند و بر پل صراط هم چون برق خاطف (سریع) عبور می کند و نامه اعمالش را به دست راستش می دهند و میزان اعمالش سنگینی می کند و در بهشت فردوس هزار شهر به او اعطا می شود.»روز سیزدهم هم روزه اش ثواب فراوان دارد و برای کسی که بخواهد عمل ام داود را به جای آورد، باید این روز و دو روز بعدش را روزه بگیرد.

[ دو شنبه 22 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:22 ] [ محمد طلایی ]

[ دو شنبه 22 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 21:56 ] [ محمد طلایی ]

برگزیدگان مسابقه پیامکی

 

***

 

محمدرضا مقتدری اصفهانی/کلاس سوم ریاضی فیزیک

 

محمد طلایی/کلاس سوم ریاضی فیزیک

 

محمد جوادنوری/سوم ریاضی فیزیک

 

رضا جوانی/کلاس اول

 

 

[ شنبه 20 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:10 ] [ محمد طلایی ]

[ جمعه 19 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 19:3 ] [ محمد طلایی ]

پيامبر صلي الله عليه و آله :در بهشت قصرى است كه جز روزه داران ماه رجب وارد آن نمى شوند

[ جمعه 19 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 18:55 ] [ محمد طلایی ]

امام علی(ع):

 *****************************************************

رمضان ماه خدا شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.

[ جمعه 19 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 13:56 ] [ محمد طلایی ]

[ سه شنبه 16 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 19:26 ] [ محمد طلایی ]

مسابقه ویژه میلاد با سعادت حضرت علی(ع) همراه با جوایز نفیس لطفا جواب خود را به شماره ی09389941729 ارسال فرمایید.با ذکر نام و نام خانوادگی مقطع تحصیلی

سوال مسابقه:

چرا به رجب،رجب الاُصب می گویند؟

 

[ سه شنبه 9 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:50 ] [ محمد طلایی ]

اولین جلسه رسمی هیئت دانش آموزی ربَّ العالمین در مورخ 1393/2/2 در دبیرستان پسرانه غیردولتی ولایت باحضور حجت الاسلام و المسلمین مهندس مؤذنی برگزار شد و پیشنهادات دانش آموزان اتخاذ شد./

[ سه شنبه 2 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 22:14 ] [ محمد طلایی ]


درباره وبلاگ

به وبلاگ هیئت دانش آموزی رب العالمین خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 18
بازدید ماه : 22
بازدید کل : 6538
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



آیت الله سیستانی

آیت الله وحید خراسانی

آیت الله خامنه ای

آیت الله شبیری زنجانی

آیت الله سیدان

آیت الله مکارم شیرازی

آیت الله روحانی

آیت الله هاشمی شاهرودی

آیت الله صافی گلپایگانی

سید رضی شیرازی

خورشید شیعه